Familiersort PUUR Exloo | FAQ
Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen. Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen.

 • Waarom een vakantievilla kopen?

  De redenen verschillen nogal. Er zijn kopers die een tweede woning aanschaffen voor eigen gebruik en puur voor de ontspanning. Anderen combineren het genot van de vakantievilla met het deels verhuren van het object. Tenslotte zijn er beleggers die een vakantiewoning kopen uitsluitend voor het verhuurrendement.

  Deze laatstgenoemde groep is de afgelopen jaren flink gestegen. Steeds meer particulieren zien de vele voordelen in van het beleggen in recreatief onroerend goed: een prachtige eigen recreatiewoning, een mooie jaarlijkse huuropbrengst en diverse aantrekkelijke fiscale voordelen! Uiteraard is de locatie van groot belang! Want nog altijd geldt dat de locatie voor een groot deel het succes bepaalt van de investering. Kontour Vastgoed ontwikkelt dan ook uitsluitend bijzondere projecten op unieke, natuurrijke toplocaties! • Waarom een vakantievilla kopen op Familieresort PUUR Exloo?

  De opzet van Familieresort PUUR Exloo is gebaseerd op de vraag naar meer privacy, luxe en authenticiteit. Men wil op vakantie een zorgeloos gevoel hebben en daarbij ervaringen opdoen die je specifiek op die plek kunt opdoen. Een vakantie om niet te vergeten.

  Familieresort PUUR Exloo speelt in op deze trends en de (hoge) wensen van de beoogde huurdersdoelgroep. Daarbij ligt het familieresort in het internationaal hoog aangeschreven UNESCO Global Geopark de Hondsrug en dat is voelbaar tot in uw villa met passende inrichting en kleurstelling. Daarnaast heeft Kontour een kwaliteitsconcept ontwikkeld dat staat voor rust, ruimte en ingetogen luxe: ‘Terug naar de Essentie’. Ook dit beantwoordt aan de vraag van de huidige consument om op vakantie juist het samenzijn en familiegevoel te benadrukken. • Wat zijn de fiscale consequenties voor de inkomstenbelasting als ik een vakantievilla koop?

  Het bezit van een vakantievilla wordt fiscaal gezien als vermogen en daarom in box 3 belast voor de inkomstenbelasting. Bij verhuur van de vakantievilla zijn de huurinkomsten onbelast. Financieringsrente is niet aftrekbaar. • Kan ik de BTW over de aankoopsom en kosten terugvorderen?

  Indien u als eigenaar uw vakantievilla verhuurt aan derden bent u mogelijk BTW-ondernemer en kunt u de btw op de aankoop van de vakantievilla (deels) in aftrek brengen. BTW-ondernemer kunt u vrij eenvoudig worden. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar uw eigen belastingadviseur. • Kom ik aanmerking voor de kleine ondernemersregeling?

  U kunt belastingvermindering krijgen op het BTW-bedrag dat u moet betalen, als u aan de volgende 4 voorwaarden voldoet:

  1. U heeft een eenmanszaak of uw onderneming is een samenwerkingsverband van natuurlijke personen, zoals een maatschap of een vennootschap onder firma.

  2. U moet na aftrek van de voorbelasting minder dan € 1.883 BTW betalen in een jaar.

  3. Uw onderneming is in Nederland gevestigd.

  4. U voldoet aan uw administratieve verplichtingen voor de BTW. • Is permanente bewoning op Familieresort PUUR Exloo toegestaan?

  Nee, het Familieresort heeft de recreatieve bestemming. Op de Bosrand kunt u wel uw villa voor eigen gebruik aanwenden (geen verhuurverplichting). • Kan ik een hypotheek afsluiten voor de aankoop van een vakantievilla?

  Een financiering voor een vakantievilla afsluiten werkt anders dan die van een reguliere woning. Wat betreft Familieresort PUUR Exloo hebben wij een samenwerking met Rabobank Het Drentse Land. Zij zijn bekend met het familieresort en verstrekken financieringen aan kopers van ons project. Wij kunnen u in contact brengen met specialisten op dit gebied.Actuele beschikbaarheid & prijzen