Ervaring kopers over aankoop in Familieresort PUUR Exloo
Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Testimonials

Zo ervaren onze kopers Familieresort PUUR Exloo

 • Joost en Nicole: Verhuren of vakantie vieren

  Tijdens hun zoektocht naar een vakantiewoning, overwogen Joost en Nicole heel wat opties. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Uiteindelijk kozen zij voor een luxe vakantievilla in Drenthe, op Familieresort PUUR Exloo. Onlangs brachten ze een week door in hun nieuwe vakantiewoning. Even ervaren, waar hun huurders binnenkort terecht komen. We vroegen ze naar hun ervaring.

  Een vakantiewoning voor de verhuur
  “We waren al een tijdje op zoek naar een vakantiewoning voor de verhuur. Na een zoektocht in binnen- en buitenland, belanden we uiteindelijk online bij het project PUUR Exloo. Vooral de prijs-kwaliteit verhouding van deze woning sprak ons erg aan. Dát en het te behalen rendement, want ook die factor was voor ons een belangrijk onderdeel in onze beslissing om voor PUUR Exloo te kiezen. Het totaalplaatje klopte gewoon!”

  Op vakantie in je eigen vakantiewoning
  “De testweek met ons gezin in onze eigen vakantiewoning was ontzettend leuk. We hadden geluk met het weer, dat was echt fantastisch. En het huis was dat ook! We hebben de omgeving goed verkend: zo zijn we twee dagen op pad geweest met de fiets en maakten wij heerlijke wandelingen met de hond. Er zijn daar prachtige meertjes in de omgeving en er is van alles te doen. We hebben ons goed vermaakt! Ook hebben we de natuur een dagje verlaten om naar de stad Groningen te gaan. Een afwisselende vakantieweek, Heerlijk!”

  Drenthe als vakantiebestemming
  “Wij wonen in Amersfoort. Zo’n 1,5 uur rijden van Exloo. Prima te doen qua afstand dus. We wonen daar ook heel fijn: niet direct in de hectiek van Amsterdam, maar het is er ook niet zo rustig als in Drenthe. Wij vinden Drenthe en de directe omgeving echt ontzettend leuk. Zelfs onze kinderen – twee pubers – waren erg enthousiast. In deze omgeving kom je echt meer tot rust dan thuis en ook al hebben we bij ons in de omgeving ook wel natuur: hier is het weer nét even anders.”

  Verhuren of vakantie vieren?
  “We hebben deze woning vooral als investering gekocht. We zetten dus vooral in op de verhuur, die trouwens volledig gefaciliteerd wordt. We hebben er als eigenaar echt geen omkijken naar. Mocht de woning een keer een weekje vrij zijn, dan gaan wij er zeker zelf weer naar toe. Het was namelijk echt genieten en wij kunnen iedereen een vakantie in Drenthe aanraden!” • Familie Teeuw: Stabiel beleggen in een tweede woning

  Voor wie niet houdt van de grillen van de beurs of het zoeken naar een geschikt crowdfund-project is er een mooi alternatief: beleggen in een tweede woning.

  “Het stabiele karakter van de investering en het gegarandeerde rendement zijn voor ons een goede keuze gebleken.”

  Sparen in Nederland levert zelfs met een langere looptijd of een hogere inleg bar weinig op. Maar wat zijn de alternatieven? De familie Teeuw koos ervoor om hun vrije vermogen te beleggen in een tweede woning.

  Jan-Martijn Teeuw: “Met de huidige inflatie zal de waarde van je kapitaal sneller dalen dan dat een spaarrekening dat kan ompenseren. Daarom zijn wij gaan kijken naar andere mogelijkheden, het liefst duurzame. We vonden de oplossing in de vorm van beleggen in een tweede woning. Zo krijgen we een goed rendement op onze investering en dragen we ook een steentje bij aan een leefbare wereld voor de toekomst, door te kiezen voor duurzame materialen en gasloos bouwen.”

  De familie Teeuw had al ervaring met het beleggen in aandelen en crowdfunding, vult Christa Teeuw aan. “Maar het verloop was grillig en het rendement onvoorspelbaar. De waarde van vastgoed is behoorlijk stabiel en het rendement op de verhuur van vastgoed is ronduit goed. Daarnaast kun je in het geval van een recreatiewoning, ook nog in beperkte mate zelf genieten van de tweede woning. Een mooie bijkomstigheid, toch?”

  De familie Teeuw koos voor een recreatiewoning in Nederland. “We hebben een woning in het buitenland overwogen, maar we wilden niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld omdat we de lokale markt niet kennen of omdat iets niet loopt zoals je had gehoopt. In het geval van een calamiteit moet je er toch naartoe. Als je dan kiest voor een woning in het buitenland, wordt dat al een stuk lastiger. We zijn tevreden met het rendement dat we ontvangen en het duurzame karakter van onze tweede woning. We willen graag zorgeloos beleggen en dat gaat met een woning in Nederland een stuk makkelijker.”

  Sparen levert weinig op, beleggen in aandelen is mede afhankelijk van het onvoorspelbare beurssentiment. Wat levert beleggen in vastgoed op? Jan-Martijn Teeuw: “We zien deze tweede woning vooral als goede investering voor onze oudedagsvoorziening. We krijgen een vast rendement van 5%, op zowel de aankoopwaarde van de woning als ook op de investering voor het interieur, wat voor de komende tien jaar gegarandeerd is. Ik weet niet veel andere beleggingsdoelen die dat aanbieden.”

  Christa Teeuw: “Daarnaast kunnen we in beperkte mate gebruik maken van de woning. Ik vind dat een mooi extraatje, waar we zeker gebruik van zullen gaan maken. We houden van rust, van natuur en tegelijkertijd ook van de mogelijkheid om leuke uitstapjes te maken en hebben dat in Drenthe gevonden. Het plaatsje Exloo ligt tegen een Unesco natuurgebied aan, net als het park waar onze woning deel van uit maakt. We kunnen daar heerlijk wandelen in de natuur en ik kan naar hartenlust paardrijden. In de avond zoeken we het vertier in de leuke plaatsjes in de omgeving.”

  Een aanrader dus, beleggen in een tweede woning? “Wij kunnen zeggen dat het onze verwachtingen heeft overtroffen. De projectontwikkelaar heeft ons goed begeleid in het hele proces en we worden goed op de hoogte gehouden van de vorderingen die gemaakt worden met de bouw. We raden iedereen die een stabiel en gezond rendement wil halen aan om eens te kijken naar de mogelijkheden van het beleggen in een tweede woning. Het stabiele karakter van deze investering, het gegarandeerde rendement en de mooie bijkomstigheid van het eigen gebruik zijn voor ons een goede keuze gebleken.”  Bron: Het Parool
Actuele beschikbaarheid & prijzen