Exloo krijgt 1,2 miljoen voor nieuw dorpshart
Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

Exloo krijgt 1,2 miljoen voor nieuw dorpshart

Geplaatst op 14 december 2018

De provincie Drenthe wil zes ton uittrekken om het centrum van Exloo een flinke impuls te geven. Samen met zes ton van de gemeente Borger-Odoorn wordt er zo 1,2 miljoen geïnvesteerd in het dorp dat in 2017 getroffen werd door een grote brand waarbij een deel van het centrum werd verwoest.

In maart 2017 gingen de panden van TURV Distillery in vlammen op. Eigenaar Matthieu Smakman kwam daarbij om het leven. De gemeente Borger-Odoorn kocht het voormalige terrein aan.


Dorpsplein, speelplein en gastenverblijven
Met het geld worden bestaande voorzieningen opgeknapt en een nieuw dorpsplein aangelegd. Ook komt er een speelgedeelte voor kinderen en nieuwe gastenverblijven voor toeristen.

De plannen zijn bedacht door inwoners, de Dorpsraad Exloo en het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Borger-Odoorn.

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) van de provincie is enthousiast: ,,Wij dragen graag bij aan initiatieven van inwoners zelf. In Exloo hebben inwoners zich verenigd en samen vele uren gestoken in het bedenken van plannen voor hun dorpshart.''


Gat in het dorp
Volgens wethouder Freek Buijtelaar van de gemeente Borger-Odoorn zorgt het geld voor snelheid: ,,De brand sloeg een gat in het dorp, maar zorgde ook voor verbinding. Met dit geld kunnen de ideeën snel worden opgepakt.”


Sfeer
Eerder dit jaar werden bijeenkomsten gehouden over de toekomst van het dorp. Veel mensen gaven aan dat ze graag de sfeer in het hart van Exloo terug willen.

Provinciale Staten moet de provinciale bijdrage nog goedkeuren. Als dat gebeurd is, kan het dorp begin 2019 aan de slag met de plannen.

Bron: Dagblad van het Noorden