Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunningplicht voor deze activiteit.

In de media

 • Dagblad van het Noorden

  LUXE VILLA'S PUUR EXLOO ZIJN IN TREK

  Alles wijst er op dat Puur Exloo zijn torenhoge ambitieniveau waar gaat maken. Voor 21 super de luxe vakantievilla’s zijn de koopcontracten getekend.

  De funderingen voor de eerste 30 woningen worden gelegd. Na een lange aanloop komt dit bijzondere project in een stroomversnelling. Reden voor ontwikkelaar Kontour Vastgoed voor een officieel startmoment. Voor burgemeester Jan Seton werd een jongensdroom werkelijkheid toen hij voor Jan Beton mocht spelen. De ambtsketting ging af, de laarzen en witte jas aan en de oranje helm op. En hup, daar klom de burgemeester de hijskraan in. Tergend traag, maar uiterst secuur manoeuvreerde Seton een grote betonnen dekplaat op zijn plek. ,,Als wethouder in Groningen had ik bouw in mijn portefeuille, maar ik heb nog nooit zelf aan die hendels getrokken. Het was best even spannend”, glunderde Seton.

  Archeologen
  Even daarvoor had eerste koper Harrie van der Vossen een exemplaar van het magazine Puur Exloo in de kanaalplaatvloer verstopt. ,,Eeuwen geleden leefde hier een bekervolk. Hiermee voorkomen we dat archeologen die over vijfduizend jaar stuiten op casco’s van villa’s, alles bij elkaar moeten sprokkelen om er achter te komen dat hier zo’n mooi vakantiepark heeft gestaan”, grapte directeur Hielke Tillema van ontwikkelaar Kontour Vastgoed. Nu de bouw goed en wel op gang is gekomen trekt volgens hem ook de belangstelling van het koperspubliek aan.
  Vestigingsleider Raymond Rolink van bouwbedrijf Koenen bevestigde dat. ,,De reacties op social media zijn overweldigend. Gezellig chique, warm en het gaat op in het landschap. Er is niemand die het maar niks vindt.”

  Kroonjuweel
  Het bouwbedrijf kan nog een tijdje vooruit met dit project. Er worden in totaal 180 luxe villa’s gebouwd. Kroonjuweel is een villa die geschikt is als accommodatie voor 24 tot 28 personen. Met bij elke slaapkamer een aparte badkamer. Prijskaartje: rond de 1,4 miljoen euro. Rond februari volgend jaar start de verkoop daarvan. Zo rond die tijd wordt ook begonnen met de renovatie van het Fletcher hotel-restaurant De Hunzebergen. Eerst wordt het restaurant verbouwd. Daarna wordt gestart met de aanleg van een overdekt zwembad. Een opslagschuur wordt zodanig verbouwd dat die geschikt is om te worden gebruikt als theater, ruimte voor workshops of gewoon om te chillen. De toekomstige gasten worden met een shuttlebus - uiteraard elektrisch - vervoerd naar attracties als Wildlands en het Drents museum. De verwachting over de samenwerking met het Hippisch Centrum en het Golfpark Exloo aan gene zijde van de weg is hoog gespannen.

  Gasloos
  Seton wees op de economische meerwaarde voor het gebied. ,,In onze gemeente is één op de drie banen gerelateerd aan het toerisme. Het levert 100 miljoen euro per jaar op en er zijn 1,1 miljoen overnachtingen. Aan Puur Exloo kunnen we veel plezier beleven. Gasten doen hun boodschappen in de gemeente en gaan eten in restaurants. En Puur Exloo heeft ook nog eens de primeur van gasloos bouwen in onze gemeente.”
  Heuglijke dag voor Drenthe

  Directeur Astrid Crum van Marketing Drenthe sprak van ‘een heuglijke dag voor heel Drenthe’. ,,Dit past bij het imago van Drenthe als oerprovincie. Niet oubollig. Daar past dit soort accommodaties van een hoog luxe niveau bij. Ik ben er ook van overtuigd dat er ruimte in de markt zit. Dit sluit aan bij de wensen. Het aantal buitenlandse toeristen dat Drenthe bezoekt, is de laatste jaren met tachtig procent toegenomen en er zit nog veel meer potentie in.”

  Dagblad van het Noorden

 • Het Ondernemersbelang

  FAMILIERESORT PUUR EXLOO, HET NIEUWE LEVEL IN PARKRECREATIE! GEGARANDEERD 5% RENDEMENT!

  Familieresort PUUR Exloo! Nét dat beetje meer. Dat is waar investeerders in recreatiewoningen tegenwoordig naar op zoek zijn’, Projectontwikkelaar Kontour Vastgoed springt in op de groeiende vraag naar vakantieparken in het topsegment!
  PUUR Exloo ligt midden in de Drentse natuur en wordt omringd door oneindige heidevelden, dichte bossen en uitgestrekte veengebieden. Het autoluwe resort is met respect voor de omliggende natuur ontwikkeld, en met het oog op privacy, rust en ruimte opgezet. Eeuwenoude bomen zijn zoveel mogelijk behouden en geven het resort een besloten karakter en typisch Drentse sfeer. De grilligheid van de Drentse natuur is op het deels glooiende terrein terug te zien in slingerende paadjes, natuurlijke speelplekken en spontaan aangelegde perkjes met authentiek Drentse planten en bloemen.

  KWALITEIT IS DE NORM!
  De ongeëvenaarde klasse van de villa’s is te herkennen aan de mooie materialen en details aan binnen- en buitenkant. Ze zijn gebouwd van sfeervolle materialen die duurzaam en onderhoudsarm zijn. Robuuste rieten kappen, Lariks houten spanten, leipannen en handgevormde gevelstenen geven de villa’s een authentieke uitstraling. Aan de binnenkant zorgen hoge plinten, stompedeuren, strakke plafonds en luxe sanitair voor een hoogwaardige sfeer. De villa’s op PUUR Exloo zijn standaard uitgerust met een rainshower en sunshower. Ook zijn ze stuk voor stuk voorzien van een sauna. De gasten kunnen dus genieten van een welverdiend wellness-moment binnen de privacy van hun eigen villa.

  DUURZAAMHEID
  Bij PUUR Exloo is veel aandacht voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Alle vakantievilla’s zijn gasloos en aan de buitenkant afgewerkt met FSC®-hout. De designmeubels zijn gemaakt van gerecycled teakhout.

  WAAROM IS DE VRAAG NAAR ZEER LUXE RECREATIEWONINGEN ZO TOEGENOMEN?
  ‘We zien dat consumenten váker, maar wel korter op vakantie gaan. In die kortere tijd moet het verblijf tóp zijn – luxer dan thuis. Voor de afwerking van de villa’s zijn uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, waardoor deze direct een exclusieve uitstraling hebben. De inrichting van de recreatiewoningen is bovengemiddeld luxe. Zo treffen gasten een smart-tv met Netflix aan, een eigen sauna en designmeubilair. PUUR Exloo biedt aan de vakantieganger het nieuwe level in parkrecreatie.’

  VOOR WELKE DOELGROEP IS HET PARK BEDOELD?
  ‘Familieresort PUUR Exloo valt in het luxe topsegment. Iedereen die daarnaar op zoek is, is onze doelgroep. We hebben het park opgedeeld in 4 deelgebieden die ieder hun eigen sfeer en architectuur kennen. De inrichting van zowel de villa’s als de deelgebieden zelf is afgestemd op de diverse doelgroepen waar PUUR Exloo zich gedurende het jaar op richt. Zo is het beschutte Klimbos ideaal voor gasten met kleine kinderen, staat de Heuvelrug voor rust en privacy en biedt het Oerveld alle ruimte voor grote groepen en families. Het Sprokkelveld vormt een private mini-buurt waar geen verhuurverplichting geldt.

  CENTRALE VOORZIENINGEN
  Vooraan op het terrein bevinden zich het bestaande hotel en de centrale faciliteiten. Het hotel wordt in PUUR Exloo-stijl uitgebreid met luxe wellness, bar, overdekt zwembad en diverse restaurants. Verder zijn er elektrische fietsen te huur en sluiten alle fietspaden naadloos op elkaar aan. Bovendien bevindt het resort zich midden op de Hondsrug. De gast wandelt zo het schitterende Drentse oerlandschap in, dat ook nog eens is uitgeroepen tot UNESCO-natuurgebied. In familieresort PUUR Exloo is het écht zorgeloos op vakantie.

  VAKANTIE OP MAAT!
  In en om Exloo liggen veel onontdekte pareltjes verborgen. Leuke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden die niet zo 1-2-3 in het oog springen, zoals imkerij De Bijenhof, de wereldberoemde keramiekfabriek Royal Goedewaagen, unieke natuurplekken en de schaapskooi in Exloo. Voor actie is er Klimpark Joytime en DX Adventurepark, allemaal lokale partijen waar PUUR Exloo mee samenwerkt om de gasten een vakantie op maat te kunnen bieden. Het dorp Exloo bestaat uit prachtige, eeuwenoude boerderijen en wordt ook wel het sieraad van Drenthe genoemd. Er zijn gezellige restaurantjes en vrijwel het hele jaar door worden er in het dorp tal van leuke activiteiten georganiseerd.

  WAT KUNNEN INVESTEERDERS VERWACHTEN?
  ‘Op dit moment zijn er traditioneel gebouwde villa’s te koop voor zes, acht en tien personen die allemaal zijn voorzien van een rieten dak en houten gevelbekleding. Het exterieur ligt vast, maar het interieur van de villa’s kan binnen een bepaald kleurenpalet naar eigen smaak worden aangepast. De inrichting is klaar voor eigen gebruik of verhuur. Een kleine greep: wellness, stompe deuren, een Quooker, vloerverwarming in het gehele huis, een bedstee bij de acht- en tienpersoonsvilla’s, luxe sanitair en inbouwkasten op maat. Ook over de meubels is zorgvuldig nagedacht. Mooi design en bedden van topkwaliteit, daar hoeven de investeerders niets meer aan te doen. Wat dat betreft blijven de villa’s hoofdzakelijk een belegging voor de kopers. Zo bieden we met de mix van verhuurbaarheid, locatie en een hoogwaardig product een waardevaste investering met gegarandeerd rendement.’ Inmiddels is de bouw van de eerste 30 villa’s van start gegaan.

  www.ondernemersbelang.nl

 • Elsevier weekblad, Terzake

  ZORGELOOS OP VAKANTIE IN EEN OERLANDSCHAP

  ‘Nét dat beetje meer. Dat is waar investeerders in recreatiewoningen tegenwoordig naar op zoek zijn’, weet Hielke Tillema. De directeur van projectontwikkelaar Kontour Vastgoed springt in op de groeiende vraag naar vakantieparken in het topsegment.
  Kontour is ontwikkelaar van het Drentse familieresort PUUR Exloo. De vakantievilla’s zijn een interessant beleggingsobject vanwege de mooie ligging, de faciliteiten en de hoogwaardige afwerking. Over elk van de 180 villa’s is tot in de puntjes nagedacht, vertelt directeur Hielke Tillema.

  ‘We zien dat consumenten váker, maar wel korter op vakantie gaan. In die kortere tijd moet het verblijf tóp zijn – luxer dan thuis. Voor de afwerking van de villa’s zijn uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt, waardoor deze direct een exclusieve uitstraling hebben. De inrichting van de recreatie-woningen is bovengemiddeld luxe. Zo treffen gasten een smart-tv met Netflix aan, een eigen sauna en designmeubilair. PUUR Exloo biedt aan de vakantieganger het nieuwe level in parkrecreatie.’

  Voor welke doelgroep is het park bedoeld?
  ‘Familieresort PUUR Exloo valt in het luxe topsegment. Iedereen die daarnaar op zoek is, is onze doelgroep. We hebben het park opgedeeld in verschillende thema’s. In de Heuvelrug vinden de gasten rust, het Klimbos is voor gezinnen met kleine kinderen, het Oerveld heeft familiehuizen voor groepen tot 24 personen en op het Sprokkelveld komen villa’s die alleen bedoeld zijn voor eigen gebruik in plaats van verhuur. Ook verbouwen we binnenkort het Fletcher-hotel, dat zich op het terrein
  bevindt, zodat we gasten ook een kort verblijf kunnen aanbieden.
  ‘Het resort heeft uitgebreide faciliteiten. Zo zijn er elektrische fietsen te huur en sluiten alle fietspaden naadloos op elkaar aan. Ook bouwen we momenteel aan een binnenzwembad, waar het heerlijk toeven zal zijn. Bovendien bevindt het resort zich midden op de Hondsrug. Je wandelt zo het schitterende Drentse oerlandschap in, dat ook nog eens is uitgeroepen tot UNESCO-natuurgebied. In familieresort PUUR Exloo kun je écht zorgeloos op vakantie.’

  Wat kunnen investeerders verwachten?
  ‘Op dit moment zijn er traditioneel gebouwde villa’s te koop voor zes, acht en tien personen die allemaal zijn voorzien van een rietgedekt dak en houten gevelbekleding. Het exterieur ligt vast, maar het interieur van de villa’s kan binnen een bepaald kleurenpalet naar eigen smaak worden aangepast. De inrichting is klaar voor eigen gebruik of verhuur. Een kleine greep: wellness, stompe deuren, een Quooker, vloerverwarming in het gehele huis, een bedstee bij de acht- en tienpersoonsvilla’s, luxe sanitair en inbouwkasten op maat. Ook over de meubels hebben we zorgvuldig nagedacht. Mooi design en bedden van topkwaliteit, daar hoeven de investeerders niets meer aan te doen. Wat dat betreft blijven de villa’s hoofdzakelijk een belegging voor de kopers. Zo bieden we met de mix van verhuur-baarheid, locatie en een hoogwaardig product een waardevaste investering met gegarandeerd rendement.’

  BEKIJK HET COMPLETE ARTIKEL:

  Zorgeloos op vakantie in een oerlandschap (sept 2018)

 • Elsevier weekblad, Terzake

  BUITENLANDSE KOPERS

  De markt voor vakantiehuizen zit in de lift. In 2017 waren er in Nederland zo’n 130.000 en dat aantal loopt op. Ook buitenlandse kopers weten de weg naar Nederlandse optrekjes te vinden.

  Voor de populariteit van recreatief vastgoed is een duidelijk aanwijsbare reden, concludeert makelaars-vereniging NVM in zijn jaarlijkse vakantiehuizenrapport. Dankzij de historisch lage rentestand loont het niet de moeite om geld op een spaarrekening weg te zetten. Volgens de NVM is investeren in een recreatiehuis – voor eigen gebruik of verhuur – dan een aantrekkelijk alternatief. Niet zozeer om het hoge rendement, maar omdat het een ‘aaibare investering is’, aldus een NVMwoordvoerder. ‘Je krijgt er een relaxed gevoel bij, met frisse lucht, zon, bos en strand.’

  Vraag naar exclusiviteit
  Ook signaleert de NVM een toename van het aantal buitenlandse kopers – vooral Duitsers en Belgen – en een groeiende belangstelling voor bijzondere en exclusieve huizen. Dat laatste resulteert in een grote vraag naar nieuwbouw. ‘Mensen willen een recreatiewoning die van alle gemakken en luxe snufjes is voorzien. Het moet onderscheidend zijn. Met standaard kom je er niet meer tegenwoordig,’ verklaart de woordvoerder. Hielke Tillema (42), directeur van projectontwikkelaar Kontour Vastgoed, is met deze trends bekend. Het Friese bedrijf ontwikkelt het exclusieve segment en krijgt steeds vaker te maken met kopers uit het buitenland. ‘Inmiddels is zo’n tien procent van onze klanten Duits,’ vertelt Tillema. ‘We zijn daarom allemaal op een cursus Duits gegaan. Duitsers spreken vrijwel allemaal perfect Engels, maar communiceren toch liever in hun eigen taal.’ Ook liet het bedrijf alle contracten en brochures naar het Duits vertalen.

  Culturele marketing
  Het Drentse familieresort PUUR Exloo is het meest recente project van Kontour. Beleggers vinden in Exloo luxe vakantievilla’s in een schitterende omgeving, met uitstekende faciliteiten en een hoogwaardige afwerking. In het park met 180 woningen is over de kleinste details nagedacht, vertelt Tillema. ‘Daar zijn de Duitsers bijzonder van gecharmeerd. Zo luxe als wij bouwen, heb ik dat nog niet in Duitsland gezien. We zijn eens naar het Duitse Waddeneiland Sylt geweest, waar de huizen ongeveer drie keer zo duur zijn als op Ameland. Maar het afwerkingsniveau ligt bij ons toch stukken hoger.’ Om Duitsers aan te kunnen spreken, moet Kontour bij onze oosterburen wel een andere marketingstrategie voeren. ‘Als je als Nederlands bedrijf een advertentie plaatst in Duitse bladen, dan komt daar niemand op af,’ legt Tillema uit. ‘Vertrouwen is voor Duitsers veel belangrijker; de ouderwetse mond-totmondreclame eigenlijk. Met bestaande Duitse klanten organiseren we daarom regelmatig salesweekenden. Zo komen we persoonlijk met ze in contact.’

  Duitse stijl
  Volgens de NVM zijn vooral de kustregio en het Waddengebied in trek onder Belgische en Duitse kopers. Tillema weet waarom: ‘Plekken aan het water, zoals op de Waddeneilanden of aan de Friese Meren, zijn schaars in Duitsland en België. Bovendien stapt een Duitser eerder in de auto om ergens vier uur naar toe te rijden. Dat is in zo’n groot land niet vreemd. Maar dan kun je dus net zo goed naar een plekje in Nederland rijden.’ Tillema verwacht dat de groei van buitenlandse investeerders de komende tijd nog wel aanhoudt. ‘We hebben een positieve kijk op de toekomst. Dat neemt niet weg dat we wel blijven focussen op kleinschalige projecten. Zo houden we het exclusief. Dat is in ons segment natuurlijk wel van belang.’

  Niet tijdloos
  De NVM verwacht niet dat het einde van de lage rentestanden snel in zicht komt en deelt daarom Tillema’s optimistische vooruitblik. Wel wijst de organisatie op het belang van de veranderende vraag in de huurmarkt. ‘Recreatiewoningen zijn erg trendgevoelig met als gevolg dat ze snel verouderen,’ schrijft de NVM in zijn rapport. Wie een huis koopt voor de verhuur zal hier dus zeker rekening mee moeten houden. Tillema van Kontour Vastgoed heeft daar al over nagedacht. ‘We denken aan kleine Duitse ingrepen in het interieur. Nederlandse trappen zijn bijvoorbeeld heel steil en smal, vergeleken bij de Duitse.’

  BEKIJK HET COMPLETE ARTIKEL:

  Buitenlandse kopers (sept 2018)

 • Drenthe Magazine

  PUUR EXLOO: INGETOGEN LUXE EN EEN ZORGELOZE VAKANTIE IN EEN SFEERVOLLE OMGEVING

  Wie het dorp Exloo binnenrijdt of -fietst wordt bevangen door een weldadige rust. Alle dagelijkse hectiek glijdt van je af. Het dorp ligt ingeklemd tussen eeuwenoude bossen en heidevelden. Waar de herder nog met de schaapskudde door het dorp loopt en de glooiing van de Hondsrug je een buitenlandgevoel geeft. Ook in Exloo heeft de tijd niet stilgestaan maar het dorp heeft altijd haar eigen signatuur en cultuur bewaard. Klein, maar o zo fijn. Met al haar dagelijkse voorzieningen, uitstekende restaurants, een eigen 18-holes golfbaan, een prachtige manege en een luxe vakantieresort is het genieten in PUUR Exloo.

  We parkeren onze auto op het grote parkeerterrein voor het Fletcher Hotel De Hunzebergen en wandelen naar het gebouw waar Anja Seubers van PUUR Exloo ons ontvangt. Zij neemt ons mee in een rondgang over het fraai gelegen luxe familieresort waar PUUR Exloo een groot aantal recreatievilla’s in het allerhoogste segment gaat bouwen en verhuren. In september wordt begonnen met de eerste fase van dertig luxe vakantievilla’s. In het kielzog van PUUR Exloo gaat ook Hotel De Hunzebergen verbouwen inclusief meer kamers en een groot verwarmd zwembad. Salesmanager Anja Seubers vertelt dat PUUR Exloo staat voor een unieke beleving: genieten van het prachtige UNESCO-natuurgebied, de luxe vakantievilla’s, een restaurant en zwembad in PUUR Exloo sfeer op een ongekend hoog serviceniveau.

  Zorgeloze vakantie
  “PUUR Exloo sluit helemaal aan bij wat de hedendaagse gast vraagt: ingetogen luxe en een zorgeloze vakantie in een sfeervolle omgeving. Onze gasten zijn op zoek naar comfort en kwaliteit en ze willen het minstens net zo luxe als thuis. Bijzonder is ook de nauwe samenwerking die we met lokale ondernemers zijn aangegaan. Op het Familieresort is honing te koop van een imker uit de omgeving, maar ook kan je op natuursafari met de ‘elektrische jeep’ van Eko-Tours! Of bekijk het servies dat uit de oudste keramiekfabriek van Nederland komt. Ga met de PUUR Exloo shuttlebus naar Wildlands Adventure Park in Emmen of stal je eigen paard bij de manege. Op deze manier bieden we onze gasten straks een unieke vakantiebeleving waarbij ze zeker nog eens terug zullen komen.”

  Beleggen
  Seubers tipt investeerders om nu in stenen te beleggen. “Wees wijs, het is er nu de juiste tijd voor. We informeren belangstellenden uitgebreid over de verhuur-mogelijkheden, waarbij zelfs gekozen kan worden voor een gegarandeerd rendement. Kies voor puur beleggen of voor een combinatie van eigen gebruik met verhuur. In de eerste fase van de bouw geven we de kopers een verhuurgarantie. Dat biedt een uitstekende belegging met nettorendement.”

  Bezichtiging
  Natuurlijk is er geen betere manier om een beeld te krijgen van de hoogwaardige kwaliteit van PUUR Exloo, dan door deze zelf te ervaren. Kom nu voor een bezichtiging op locatie om de drie compleet ingerichte modelwoningen te bekijken en de prachtige ligging te zien. Anja Seubers: “Bezoekers zijn onder de indruk van de luxe en de schoonheid van de vakantievilla’s. Sommigen zijn er sprakeloos van. Door de pure beleving, hoogwaardige vakantievilla’s en topkwaliteit service van het hotel in combinatie met de unieke beheerformule staat PUUR Exloo voor een nieuw level in recreatieland Nederland.”

  BEKIJK HET COMPLETE ARTIKEL:

  PUUR Exloo: ingetogen luxe en een zorgeloze vakantie in een sfeervolle omgeving (juli 2018)

 • Way of Living

  Bekijk reportage 2 (maart 2018) op:

  https://www.youtube.com/watch?v=BBdCpyClGcQ

 • Way of Living

  Bekijk reportage 1 (maart 2018) op:


  https://www.youtube.com/watch?v=wIvdmaftoQk

 • Bouwen in het Noorden

  PUUR EXLOO, VAKANTIERESORT MET ‘INGETOGEN LUXE’

  In 2015 werd in Drenthe ruim een miljard euro omgezet bij toeristische bedrijven. De verblijfsrecreatie in deze provincie genereert jaarlijks zo’n 280 miljoen aan bestedingen, maar staat onder druk. Familie Resort PUUR Exloo is een nieuw en onderscheidend concept: een ultramodern, luxe geoutilleerd verblijfsresort dat voldoet aan alle wensen van de hedendaagse gast.

  Het plan omvat 180 vakantievilla’s. Ook het op het park liggende Hunzebergen-Fletcher hotel wordt aan het concept aangepast. Kontour Vastgoed heeft veel ervaring met de ontwikkeling van vakantievilla’s en parken met een exclusief, kleinschalig karakter, waarbij rust, ruimte, privacy en comfort het uitgangspunt zijn. Directeur Hielke Tillema: ‘Voor de verkoop richten wij ons op twee doelgroepen: mensen die een luxe tweede huis in Drenthe willen hebben, en de groep beleggers die willen investeren in waardevast vastgoed.’ De realisatie van het resort wordt gedaan door Koenen Bouw uit Emmen.

  Ruimte in de markt
  Drenthe is weliswaar populair bij de toerist, maar het aanbod is in relatief veel gevallen weinig onderscheidend. Tillema: ‘Er is voor de crisis te veel formulebouw - Roompot, Hogenboom, Landal - bijgebouwd, te veel van hetzelfde. Veel ontwikkelaars zeggen dan ook dat Drenthe een beetje “overbewinkeld” is, maar doen er niets mee. De parken van 15-20 jaar terug verliezen hun glans. Een vakantie in een standaard parkje raakt uit. Wij zijn met PUUR Exloo vijf jaar verder en richten ons op een nichemarkt: het hoogste segment in de markt van toeristen.’ Hij doelt op mensen die zich niet thuis voelen in het huidige aanbod. Een doelgroep die qualitytime met familie of vrienden zoekt, in een hoogwaardige omgeving die minimaal zo mooi en luxe en comfortabel is als de thuissituatie. Tillema: ‘We hadden al contact met deze doelgroep via onze villa’s op Ameland, de watervilla’s bij het Tjeukemeer en de luxe vakantieappartementen in Oostenrijk. En dat hebben we steeds gevalideerd met de doelgroep die we voor Exloo voor ogen hadden.’

  Vier pijlers
  ‘Het PUUR Exloo concept is gebaseerd op vier pijlers’, legt Tillema uit: ‘De eerste pijler is ruimte voor connectie.’ Er worden 6-, 8- en 10-persoons villa’s aangeboden, maar ook een aantal grotere villa’s, voor 16, 20 of 24 personen. Het park krijgt daarom vier deelconcepten: het Sprokkelveld voor community- en buurtgevoel, met ruimte voor grotere villa’s waar ook bijvoorbeeld een kok in het huis kan koken. Als tweede het Klimbos voor gezinnen met kinderen, speels en beschut; als derde het Oerveld voor groepen en families en als vierde de Heuvelrug met de koopvilla’s voor privacy en luxe. ‘De tweede pijler is respect voor de natuur. Zowel de natuur - en de activiteiten en cultuur - in Drenthe als de parkachtige inrichting met een lanenstructuur en streekeigen planten van het park zelf. De derde pijler – ingetogen luxe - is een belangrijke. Hierbij gaat het om een hoge servicegraad, hotelfaciliteiten, local4local en moderne technologieën als glasvezel en smart home technologie. De vierde en laatste pijler is body&mind, waarbij overdekte zwembadfaciliteiten, wellness en kwaliteits-horecafaciliteiten worden geboden.’

  Hardware en software
  Bij dit concept draait het wat betreft de beleving van de gast om twee aspecten. Tillema: ‘Zeg maar de hardware en de software.’ In de villa’s - de hardware - moet de luxe van ligbad, sauna, sunshower standaard aanwezig zijn en ‘dat moet top zijn’. De software is de organisatie die eromheen zit: de mensen die de gasten ontvangen en zorgen dat de gasten een unieke beleving ondergaan. ‘Hiermee werken we nauw samen met lokale ondernemers die zorgen voor een authentieke sfeer in het concept. Dus de optelsom van een prachtige locatie, luxe vakantievilla’s, een hoog (hotel)serviceniveau, goede faciliteiten en betrokkenheid van lokale ondernemers maken dit concept uniek. Hiermee spelen we in op de trends in de vakantiemarkt.’

  Luxe afwerkingsniveau
  Voor de verkoop zijn er nu drie Experience-villa’s gebouwd door Koenen Bouw, een 6-, 8- en een 10-persoons villa. Projectleider Henk Boelm: ‘Wij bouwen hier traditioneel met een opgemetselde fundatie met prefab vloerelementen en met een kalkzandstenen opbouw. De dakafwerking is uitgevoerd met riet of met een luxere gebakken pan.’ Hij verwacht dat er in vier fasen wordt gebouwd: ‘Wij hebben nu Experiencewoningen gebouwd om de sfeer neer te zetten. Maar ook om het hoge afwerkingsniveau te laten zien, zoals meerdere luxe badkamers met luxe sanitair en meubilair, gekalibreerde tegels. De tienpersoons villa is met een souterrain gebouwd, met in het werk gestort beton.’ Koenen verkreeg deze opdracht in bouwteam. Boelm: ‘We hebben alles kunnen inbrengen, zo lang het maar in het budget paste en voldoet aan de luxe uitstraling die Kontour Vastgoed voor ogen heeft.

  Duurzaamheid
  Er wordt gewerkt met de Green Key, het internationale keurmerk voor duurzaamheid in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt, waarbij gasten niet inleveren op comfort en kwaliteit. Boelm: ‘Het Fletcherhotel gaat met zonnepanelen energie leveren en dat wordt uitgenut in het park en zwembad.’ Andere besparende technieken zijn bijvoorbeeld de door de parkmanager op afstand in te stellen verwarming per villa en lichtsensoren.

  BEKIJK HET COMPLETE ARTIKEL:

  PUUR Exloo, vakantieresort met “ingetogen luxe” (feb 2018)

 • Elsevier weekblad, TerZake

  LUXER DAN THUIS

  Een grote groep toekomstige tweedehuizenbezitters snakt naar luxe. Zij willen geen dertien- in-een-dozijn-vakantiepark. Hoe verleiden projectontwikkelaars de welgestelde gast?

  Een smart-tv met Netflix, snel internet, een design-gashaard en een eigen sauna. Bovengemiddeld comfort is wat investeerders willen met hun recreatiewoning. Projectontwikkelaar Kontour Vastgoed speelt daar met Familieresort PUUR Exloo in Drenthe op in. ‘Het moet luxer zijn dan thuis,’ weet directeur Hielke Tillema (42). In het vakantiepark in de buurt van Emmen zullen 180 villa’s verrijzen. Eigenaren kunnen kiezen voor verhuur met beperkt eigen gebruik of volledig eigen gebruik. De verkoop van de eerste fase is net gestart. De zes-, acht- en tienpersoonshuizen kosten tussen de 300.000 en 500.000 euro. PUUR Exloo promoot zichzelf als the next level in parkrecreatie. ‘Naast fijne voorzieningen zit dat in een hoogwaardige afwerking. In onze villa’s tref je geen plastic afdekstrips of goedkope plinten aan. In de slaapkamers geen losse kasten, maar keurige inbouwkasten. De keuken heeft een werkblad van natuursteen en de laden sluiten met een softclose-systeem.’ Ook andere partijen gaan prat op luxe elementen. Het vakantieparklabel Dutchen heeft vakantiehuizen met veranda en buitenstookplaats voor lange zomeravonden en frisse herfst- en winterdagen.

  Wellness en hotelservice
  Drie jaar geleden richtte Hof van Saksen van Landal GreenParks zijn pijlen op het hogere segment. Het bungalowpark lanceerde een wellnessboerderij met sauna, bubbelbad en regendouche. In de tuin onthaasten gasten in een jacuzzi. Tegenwoordig zijn er meer luxe bungalows met wellness-voorzieningen. Op vakantiepark PUUR Exloo hebben straks alle villa’s een eigen sauna. Andere parken bieden een jacuzzi in de tuin of op de veranda. En dan is er de trend van gasten ontzorgen. Hoe fijn is het als je bij aankomst niet je eigen bed – en dat van de kinderen – hoeft op te maken? En dat er al boodschappen zijn gedaan? Bij Largo Resorts, het exclusieve label van Roompot Vakanties, kunnen gasten een beroep doen op een roommate. Die verzorgt het ontbijt of regelt bijvoorbeeld meer handdoeken. Ook elders wint de hotelservice terrein. Een privé-kok of massage aan huis is zo geboekt.

  Natuur in de hoofdrol
  Vergeet de tropische zwemparadijzen. Vakantieparken die zich op het topsegment richten, mikken op een ander soort beleving. Steeds vaker speelt de natuur daarin een hoofdrol. De villa’s van vakantiepark PUUR Exloo halen dankzij grote raampartijen de natuur naar binnen. Het park kent geen aangeharkte tuintjes, maar wil oorspronkelijke beplanting weelderig laten bloeien. ‘Er staat bewust geen hek om het park,’ zegt directeur Tillema van Kontour Vastgoed. ‘Gasten lopen zo het Drentse oerlandschap van de Hondsrug in. Ik zou het liefst de schapenkudde tussen de villa’s door laten lopen,’ voegt hij er lachend aan toe. Toekomstige recreanten kunnen rekenen op bijzondere ervaringen. ‘Zo kunnen bezoekers met een boswachter op pad. Of met een elektrische jeep op safari door de natuur van de Drentse Hondsrug: reeën spotten of de Exloose schapen zien grazen op de hei.’

  Naar eigen smaak
  Kopers van een vakantievilla op park PUUR Exloo kunnen deze naar eigen smaak inrichten. Er zijn diverse woonstijlen. Ook zijn de villa’s en de locaties afgestemd op verschillende doelgroepen. Het Klimbos is voor gezinnen met kleine kinderen, De Heuvelrug biedt rust. Het Oerveld is er voor grote groepen en de villa’s van Het Sprokkelveld zijn alleen voor eigen gebruik. Een verrassend project, tot slot, is Waterstaete Ossenzijl in de buurt van Giethoorn. Eigenaren kunnen online zelf hun gedroomde vakantiehuis bouwen. Met rieten dak, dakpannen of half riet, half pannen? Met boothuis, overkapping, dakkapel of erker? De koper wordt zelf architect.

  BEKIJK HET COMPLETE ARTIKEL:

  Luxer dan thuis (feb 2018)

 • Way of Living

  Bekijk de aflevering (okt 2017) op:


  https://www.youtube.com/watch?v=ouDBgJajFHU

Actuele beschikbaarheid & prijzen

Onder andere gezien bij